Produced with olives of the Correggiolo, Moraiolo, Leccino and Pendolino varieties harvested manually and pressed in the modern company oil mill, 'Il Velato' has a typical bitter taste.
Oil that in the bright green color reveals its Chianti character, with typical herbaceous aromas and a slightly bitter and spicy taste, mainly Frantoio olives, with small quantities of Moraiolo and Leccino harvested by hand in November and pressing on the same day. it is a better way to taste its aromas than using it raw on grilled meats, ribollita and Tuscan soups or simply on a tomato bruschetta.
Podere Conca produce Olio Extravergine d’Oliva Toscano dal 1983, anno in cui l’antica uliveta della tenuta è stata arricchita di nuovi filari. L’accurata conduzione degli ulivi avviene rispettando rigorosamente le regole dell’agricoltura biologica e le tradizioni locali. La raccolta delle olive viene eseguita a mano.
 
								 
		 Italiano
				Italiano
			 Deutsch
				Deutsch
			 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
											 
 
 
 
 
 
